Despre author rank


Toata lumea a auzit la un moment dat termenul de Google author rank sau Google authorship. Incepand cu 2011 Google vorbeste despre dorinta sa de a arata oamenilor nu numai siteuri, ci si oameni care produc continut ce raspunde acelor cautari. Acest continut este original si are un autor identificat care a aplicat regulile de implementare a google authorship: profil google+, poza clara, rel=”author” introdus in continutul articolelor (mai multe detalii gasiti aici si aici). Cei de la Google au afirmat cu cateva ocazii ca google authorship nu este folosit ca factor in cautari. Si totusi in ultimii doi ani, Google arata in cautari asa-numitele author rich snippet: link catre articol, siteul articolului, poza autorului si numarul de cercuri google+ in care este acesta prezent. Cam asa:

author rank rich snippet

De ce? Pentru ca Google si-a dat seama ca oamenii au mai mare incredere in continut produs de oameni pentru oameni, nu doar de niste situri impersonale. Daca omul gaseste in acel articol informatii folositoare si de calitate, el il va recomanda mai departe, iar autorul isi va consolida pozitia ca profesionist intr-un anumit domeniu iar valoarea brandului personal va creste. Doar DACA acel articol sau continut este de calitate! Deocamdata Google recunoaste autorii prin implementarea rel=”author”, dar nu stim inca de niciun instrument pentru a evalua daca respectivul continut este de valoare.
Google nu a dat semnale ca are in plan vreun sistem de ierarhizare a gradului de autor (suna ingrozitor, stiu!), dar Virante Search Marketing lucreaza de ceva timp la o scara a autorilor pe care a facut-o publica in noiembrie 25:   http://beta.authorrank.org/. Eu mi-am pus la punct Google authorship-ul si mi-am propus sa lucrez intens la articole pe blogul personal si cel profesional, iar ieri primesc de la Google un mail cum ca in urma articolelor scrise pe cele doua situri care contin si rel=”author” imi recunoaste calitatea de autor. Iata care este scorul meu (iar suna urat!) si in lista celor de la Virante:

iulia author rank

Ce inseamna author trust, author external rank, average page authority si average domain authority? Cei de la virante explica:

virante score keyAm fost curioasa sa aflu cum stau cu scorul de autor nume grele precum Cristian Manafu, Cabral sau Chinezu’:

author rank manafuauthor rank cabralauthor rank chinezuIncredere. Autoritate. Influenta.

Acestia sunt termenii cheie, dupa spusele celor de la virante care vor face legea in ceea ce priveste continutul pe internet.

Reclame