Vitamina E – ajutor pentru bolnavii de Alzheimer


Un nou raport descrie beneficiile unei doze mari de vitamina E pentru pacientii care sufera de Alzheimer, stadiu usor spre moderat. Comparativ cu placebo, s-a constatat ca degradarea functionala a pacientilor care au luat vitamina E a incetinit, iar acestia au solicitat mai rar serviciile ingrijitorului.

Vitamina E incetineste declinul pacientilor suferinzi de Alzheimer, stadiu usor spre moderat

Un studiu recent publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane a prezentat rezultatele cercetarii referitoare la beneficiile suplimentarii cu vitamina E a dietei pacientilor care sufera de Alzheimer (AD), stadiu usor spre moderat. Scopul cercetarii a fost acela de a incerca sa stabileasca daca vitamina E, memantina (inhibitor ACE) sau amandoua ar putea incetini evolutia bolii Alzheimer de la stadiul usor la stadiul moderat. Studiul clinic a inclus 613 pacienti cu AD, s-a folosit metoda de control dublu-orb, aleatoriu.

Continuarea articolului aici: Buletinul informational USANA.

Am scris acest articol in cadrul proiectului USANA in Romania prin Maryana Roman. Pentru acest proiect am administrat pagina de Facebook omonima si am deschis blogul catre care duce linkul de mai sus.