Antioxidanti


Cand suntem tineri viata e usoara!

Suntem in forma maxima, avem ochi luminosi si brate puternice, alergam cu usurinta dupa tramvai si nu ne doare nimic. Si ne inchipuim ca organismul nostru o sa ne serveasca cu aceeasi fidelitate si peste 20, 30, 40 de ani.

Sufletul ramane acelasi, dar trupul din pacate nu. Este obligatia noastra sa il respectam cand suntem tineri si sa avem grija de el cand suntem adulti ca sa ne putem bucura de el si la varsta a treia.

A venit momentul sa nu ne mai uitam cu invidie la batranii din celelalte tari europene care sunt drepti, plini de viata si au activitati care le aduc bucurie si sens.

A venit momentul sa scoatem din limba romana notiunea „batran si bolnav”! Inca avem ocazia ca atunci cand vom ajunge la pensie sa nu o cheltuim pe medicamente.

Ce putem face acum?

Ne putem sustine organismul, care este un mecanism extraordinar sa lupte impotriva factorilor nocivi. Din mecanismul natural de protectie a celulelor organismului impotriva atacurilor speciilor reactive de oxigen fac parte si antioxidantii.

De retinut ca organismul poate produce o parte din antioxidantii cu rol esential pentru sanatate, dar nu toate tipurile. In plus, capacitatea corpului de a produce singur antioxidanti descreste odata cu inaintarea in varsta. Dar asta nu e o surpriza, nu-i asa?

Continuarea articolului: Mega Antioxidant.

Am scris acest articol in cadrul proiectului USANA in Romania prin Maryana Roman. Pentru acest proiect am administrat pagina de Facebook omonima si am deschis blogul catre care duce linkul de mai sus.