Cartea in maini


M-am apucat de citit.

A trecut atat de mult timp de la ultima carte citita…cred ca cinci ani!

Ce am facut in anii astia? Am invatat despre chestia asta numita social media.

Nu ma plang, sa invat este lucrul la care ma pricep cel mai bine si imi place. Dintotdeauna mi-a placut. Mai ales cand este vorba de un subiect nou si atat de atractiv precum canalele de socializare. Facebook, Google+, Linkedin, Youtube, Instagram, Pinterest.

Am hotarat ca trebuie sa stiu si eu cu ce se mananca social media in general si pentru business in special asa ca m-am apucat sa citesc. Nu exista scoala de social media (sau nu exista atunci), deci eu am fost si profesor si elev. Am intrebat-o pe Iustina, co-owner de agentie digitala de unde sa pornesc si mi-a dat vreo 20 de linkuri de siteuri pe care sa le urmaresc, ale caror articole sa le citesc. In fiecare zi.

M-am abonat la cei mai relevanti publisheri ca sa nu scap niciun articol nou. Am descarcat ebookuri, analize, rapoarte, statistici. Mi-am facut cont pe Facebook, Google+, Pinterest, Instagram, Slideshare, Youtube, Linkedin. Au urmat paginile de companie.

Cum sa scrii cele mai bune titluri de newslettere….Cum sa ridici engagementul la pagina de FacebookCum sa faci cele mai bune poze pentru InstagramCum sa setezi audienta pentru Facebook ads, etc, cam asa au sunat titlurile pe care le-am citit in astia cinci ani.

La un moment dat am simtit nevoia sa ma organizez putin ca sa n-o iau razna asa ca mi-am setat pe feedly subiectele care ma intereseaza ca sa merg intr-un singur loc, sa nu mai alerg bezmetica pe valurile internetului: content marketing, storytelling, social media marketing, influencer marketing, personal branding, blogging…

Sunt atat de multe subiecte, atat de mult de acoperit, atat de multe lucruri se intampla cu jucatorii din social media: Facebook a schimbat algoritmul pentru newsfeed, Microsoft a cumparat Linkedin, Facebook a cumparat Instagram, si asa mai departe. Si trebuie sa stiu ce inseamna toate aceste schimbari ca sa nu raman in urma. Iar daca vreau sa scriu despre stirea asta, trebuie sa scriu atunci cand apare, nu peste 7 zile ca peste 7 zile nu mai are rost.

Presiunea asta de ACUM! este mare consumatoare de energie. Mai ales ca nu se opreste odata ce ies pe usa biroului ca deh!, lucrez si de-acasa.

Si m-am trezit intr-o seara, saptamana trecuta ca plec de la televizor si in loc sa merg la culcare, pun mana pe Lucian Boia – Strania istorie a comunismului romanesc (si nefericitele ei consecinte), carte primita cadou de George, de ziua lui, de la Stefan.

Ah, ce bine a fost sa nu mai citesc nimic care incepe cu how to…, 5 tips… sau care sa contina idei principale cu bulleturi!

A fost minunat sa opresc putin timpul si sa-mi spun ca nimic nu este urgent, acum voi citi.

Mi-am amintit cat de mult imi place sa citesc. Cat de mult am citit in scoala generala si liceu: toata biblioteca mamei din care mult sf. Si nu e vorba ca n-am mai cumparat carti in ultimii ani. Ba am cumparat: ma uitam la coperta cu un zambet entuziasmat, si pe urma le puneam cu mare satisfactie in biblioteca cu gandul ca le voi citi mai tarziu. Dar mai tarziul asta nu mai venea. Sper ca nu sunt singura careia i se intampla asta…

Acum citesc a doua carte, luata acum cativa ani de la un Bookfest, sf: Mai mult decat oameni.

Si-mi place la nebunie!

Iulia

sursa imagine: canva.com