la Planetariu


La Delfinariu am mai fost, dar la Planetariu niciodata. Asa ca daca tot suntem in Constanta, s-a gandit George sa-mi faca o surpriza si sa mergem la Planetariul din incinta Delfinariului.

-Doua bilete adulti pentru Planetariu, va rog!

-Sa stiti ca daca mergeti la Planetariu, trebuie sa luati si bilete la microrezervatie.

-Pai, noi nu vrem la microrezervatie, noi mergem la Planetariu. De ce trebuie sa luam bilete la microrezervatie?

-Pentru ca oamenii nu sunt onesti, iau bilete la Planetariu si merg si la microrezervatie desi nu au platit biletul. Iar noi nu avem destul personal sa verificam biletele in fiecare locatie.

Am ramas usor socati, nu de explicatie, ci de situatia pe care o descrie. Asa cum ne spune un alt angajat, complexul cuprinde mai multe locatii in afara de Delfinariul propriu-zis: calarie cu ponei, niste dinozauri miscatori, planetariul, microrezervatia, etc. Asta e solutia pe care au gasit-o cand au observat ca unii vizitatori profita de faptul ca locatiile sunt foarte apropiate unele de altele, ca nu au destul personal si intra in mai multe locatii fara sa plateasca. Ce sa mai zic? Inteleg ca e greu sa-i spui copilului ca nu e voie acolo sau acolo, dar ma gandesc ca parintii pot sa cumpere bilete copiilor pentru toate locatiile, mai ales ca pretul biletului pentru copil este foarte mic, 2 lei. Si asa ii lasa pe copii sa zburde peste tot si incaseaza si complexul veniturile din care sa traiasca.

Intr-un final o convingem pe casierita ca noi nu facem parte din categoria vizitatorilor mincinosi, si ca ce spunem, aia facem si ne da bilete doar la Planetariu.

Nu iti povestesc nimic si nici fotografii nu am, decat asta cu aparatul din mijlocul salii despre care habar n-aveam ce face. Nu spun decat ca se-auzeau multe exclamatii de uimire si surprindere de la micutii din sala. In ceea ce ma priveste, n-am anticipat nimic din ce s-a petrecut timp de 30 de minute si am tinut-o intr-un „Uaaa!” continuu si din cand in cand, catre George „Se misca! se misca!” cu un zambet pana la urechi.

Iulia